Prostorije za posluživanje gostiju | 2 CSVET, razina 2
PRIPREMNI RADOVI U UGOSTITELJSKOM PROSTORU - razina 4
Pripremni radovi u konobarskoj pripremnici | 3 CSVET
Pripremni radovi u blagovaonici | 3 CSVET
Pripremni radovi u točioniku pića | 3 CSVET
POSLUŽIVANJE GOSTA - razina 4
Posluživanje hrane i pića u pansionskom restoranu | 4 CSVET
Posluživanje hrane i pića u prolaznom restoranu | 4 CSVET
POSLOVNI BONTON U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU - razina 4
Poslovni bonton u turizmu i ugostiteljstvu | 2 CSVET
ZBRINJAVANJE OTPADA - razina 3
Zbrinjavanje otpada | 3 CSVET
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK/ICA STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
Razlikovati vrste i namjenu prostorija u ugostiteljskom objektu
Primijeniti pravila za održavanje osobne higijene, higijene radnog prostora i odgovarajuće radne odjeće
Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama
Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora)
Izvršiti završne radove u prostorijama i prostorima ugostiteljskog odjela
Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
Objasniti postupak pripreme pića i napitaka
Prezentirati i dekorirati piće u odgovarajućim čašama
Rukovati aparatima i sitnim inventarom sukladno pravilima ugostiteljskog objekta
Primijeniti pravila bontona u poslovnoj komunikaciji
Primijeniti i pratiti zakonske odredbe o hrani
Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka
Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima
Vrsta programa
Osposobljavanje
Upisi u e radnu knjižicu
Da
Uvjeti za upis
posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1* HKO-a (* Razina 1 je osnovno obrazovanje),
važeća sanitarna iskaznica,
liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za POSLUŽIVANJE HRANE I PIĆA.
Cijena
3.000,00 €
HZZ VAUČER za obrazovanje pokriva iznos u cijelosti.
Ponudu za vaučer zatražite na upisni@pou.hr.
Za izdavanje ponude potrebni su nam vaši osobni podatci i to: ime i prezime, adresa s osobne iskaznice, poštanski broj i mjesto, vaš OIB i e-mail.
Potrebne isprave
Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):
preslika javne isprave o završenoj zadnjoj kvalifikaciji (svjedodžba/diploma),
preslika domovnice,
preslika rodnog lista,
važeća sanitarna iskaznica,
liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za POSLUŽIVANJE HRANE I PIĆA,
HZZ ugovor o dodjeli vaučera za obrazovanja (ako plaćate putem vaučera),
upisnica i ugovor o obrazovanju.
Mogućnost plaćanja
HZZ VAUČEROM za obrazovanje,
karticama Maestro i Visa ZGB, ESB, PBZ Premium VISA i DINERS do 12 rata, Maestro i VISA Privredne banke do 24 rate,
u cijelosti gotovinom ili debitnim karticama odmah kod upisa u program,
uplatom na žiro račun na temelju naloga za plaćanje.
Trajanje programa
1000 sati.
NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE:
redovitom nastavom, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 330 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 595 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 75 sati.
Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.
UVJETI STJECANJA PROGRAMA (ZAVRŠETAK PROGRAMA):
Stečenih 40 CSVET boda
Uspješna završna provjera stečenih znanja, usmenim i/ili pisanim provjerama te provjera vještina polaznika, projektnim i problemskim zadatcima a temeljem unaprijed određenih kriterija vrednovanja postignuća.
O završnoj provjeri vodi se zapisnik i provodi ju tročlano povjerenstvo.
Svakom polazniku, nakon uspješno završene završne provjere, izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića.