Poslužitelj hrane i pića | 40 CSVET bodova

Osposobljavanje
Turizam i ugostiteljstvo

O
Programu

Program obrazovanja za stjecanje djelomične KVALIFIKACIJE POSLUŽITELJ HRANE I PIĆA (osposobljavanje, 40 CSVET boda)

Početak programa:

Završetak programa:

NAZIV MODULA - RAZINA / SKUPOVI ISHODA UČENJA (SIU)

SIGURNOST NA RADU - razina 3

  • Zaštita na radu u ugostiteljstvu | 2 CSVET

HIGIJENA U UGOSTITELJSTVU - razina 3

  • Osobna higijena u ugostiteljstvu | 2 CSVET
  • Higijena radnog prostora | 4 CSVET
  • Sredstva i pribor za održavanje higijene radnog prostora | 4 CSVET

OSNOVE UGOSTITELJSKOG POSLUŽIVANJA - razina 2 i 4

  • Osnove ugostiteljskog posluživanja | 4 CSVET, razina 4
  • Prostorije za posluživanje gostiju | 2 CSVET, razina 2 

PRIPREMNI RADOVI U UGOSTITELJSKOM PROSTORU - razina 4

  • Pripremni radovi u konobarskoj pripremnici | 3 CSVET
  • Pripremni radovi u blagovaonici | 3 CSVET
  • Pripremni radovi u točioniku pića | 3 CSVET

POSLUŽIVANJE GOSTA - razina 4

  • Posluživanje hrane i pića u pansionskom restoranu | 4 CSVET
  • Posluživanje hrane i pića u prolaznom restoranu | 4 CSVET

POSLOVNI BONTON U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU - razina 4

  • Poslovni bonton u turizmu i ugostiteljstvu | 2 CSVET

ZBRINJAVANJE OTPADA - razina 3

  • Zbrinjavanje otpada | 3 CSVET

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK/ICA STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

  1. Razlikovati vrste i namjenu prostorija u ugostiteljskom objektu
  2. Primijeniti pravila za održavanje osobne higijene, higijene radnog prostora i odgovarajuće radne odjeće
  3. Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama
  4. Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora)
  5. Izvršiti završne radove u prostorijama i prostorima ugostiteljskog odjela
  6. Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
  7. Objasniti postupak pripreme pića i napitaka
  8. Prezentirati i dekorirati piće u odgovarajućim čašama
  9. Rukovati aparatima i sitnim inventarom sukladno pravilima ugostiteljskog objekta
  10. Primijeniti pravila bontona u poslovnoj komunikaciji
  11. Primijeniti i pratiti zakonske odredbe o hrani
  12. Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
  13. Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka
  14. Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima

Vrsta programa

Osposobljavanje

Upisi u e radnu knjižicu

Da

Uvjeti za upis

  • posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1* HKO-a (* Razina 1 je osnovno obrazovanje),
  • važeća sanitarna iskaznica,
  • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za POSLUŽIVANJE HRANE I PIĆA.

Cijena

3.000,00 €

HZZ VAUČER za obrazovanje pokriva iznos u cijelosti.

Ponudu za vaučer zatražite na upisni@pou.hr.

Za izdavanje ponude potrebni su nam vaši osobni podatci i to: ime i prezime, adresa s osobne iskaznice, poštanski broj i mjesto, vaš OIB i e-mail.

Potrebne isprave

Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):

  • preslika javne isprave o završenoj zadnjoj kvalifikaciji (svjedodžba/diploma),
  • preslika domovnice,
  • preslika rodnog lista,
  • važeća sanitarna iskaznica,
  • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za POSLUŽIVANJE HRANE I PIĆA,
  • HZZ ugovor o dodjeli vaučera za obrazovanja (ako plaćate putem vaučera),
  • upisnica i ugovor o obrazovanju.

Mogućnost plaćanja

  • HZZ VAUČEROM za obrazovanje,
  • karticama Maestro i Visa ZGB, ESB, PBZ  Premium VISA i DINERS do 12 rata, Maestro i VISA Privredne banke do 24 rate,
  • u cijelosti gotovinom ili debitnim karticama odmah kod upisa u program,
  • uplatom na žiro račun na temelju naloga za plaćanje.

Trajanje programa

1000 sati.

NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE:

  • redovitom nastavom, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od  330 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 595 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 75 sati.

Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.

UVJETI STJECANJA PROGRAMA (ZAVRŠETAK PROGRAMA):

  • Stečenih 40 CSVET boda
  • Uspješna završna provjera stečenih znanja, usmenim i/ili pisanim provjerama te provjera vještina polaznika, projektnim i problemskim zadatcima a temeljem unaprijed određenih kriterija vrednovanja postignuća.

O završnoj provjeri vodi se zapisnik i provodi ju tročlano povjerenstvo.

Svakom polazniku, nakon uspješno završene završne provjere, izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije poslužitelj hrane i pića.

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

01 6003 000

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr

Moglo bi vas zanimati