Priprematelj jednostavnih slanih jela | 51 CSVET boda

Osposobljavanje
Turizam i ugostiteljstvo

O
Programu

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije PRIPREMATELJ JEDNOSTAVNIH SLANIH JELA
(osposobljavanje, 51 CSVET boda)

POČETAK PROGRAMA: 7.10.2024.

ZAVRŠETAK PROGRAMA: 22.8.2025.

NAZIV MODULA - RAZINA / SKUPOVI ISHODA UČENJA (SIU)

SIGURNOST NA RADU - razina 3

  • SIU 1: Zaštita na radu u ugostiteljstvu, 2 CSVET

HIGIJENA RADNOG PROSTORA - razina 3

  • SIU 2: Higijena radnog prostora, 4 CSVET

KUHINJSKA OPREMA I UREĐAJI - razina 3

  • SIU 3: Kuhinjsko posuđe i alati, 3 CSVET
  • SIU 4: Kuhinjski strojevi i termički uređaji, 3 CSVET

UGOSTITELJSKA KUHINJA - razina 3

  • SIU 5: Kuhinjske prostorije, 3 CSVET
  • SIU 6: Skladištenje namirnica, 4 CSVET

ŽIVEŽNE NAMIRNICE - razina 3

  • SIU 7: Živežne namirnice biljnog i životinjskog porijekla, 4 CSVET

PRIPREMA NAMIRNICA ZA OBRADU - razina 3

  • SIU 8: Mjerne jedinice u kuharstvu, 4 CSVET
  • SIU 9: Priprema i obrada živežnih namirnica, 7 CSVET

OSNOVE OBRADE ŽIVEŽNIH NAMIRNICA - razina 3

  • SIU 10: Osnove obrade živežnih namirnica, 6 CSVET
  • SIU 11: Osnove pripreme jednostavnih slanih jela, 8 CSVET

ZBRINJAVANJE OTPADA - razina 3

  • SIU 12: Zbrinjavanje otpada, 3 CSVET

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK/ICA STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

  1. Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji;
  2. Pripremiti radni prostor kuhinje prema nalogu kuhara;
  3. Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora;
  4. Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje;
  5. Mehanički pripremiti povrće, meso, ribu i ostale namirnice za korištenje u jelima;
  6. Koristiti tehnike i alate mehaničke pripreme namirnica prema vrsti i namjeni namirnice;
  7. Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke;
  8. Koristiti opremu i sredstva za čišćenje u kuhinji prema vrsti i namjeni kuhinjske opreme i površina;
  9. Koristiti postupke održavanja higijene radnog prostora i opreme prema standardima rada u kuhinji;
  10. Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja;
  11. Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka;
  12. Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama;
  13. Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima;
  14. Sudjelovati u skladištenju namirnica.

 

Izvor slike: “Slika kreirana pomoću Microsoft Copilot AI alata.”

Vrsta programa

Osposobljavanje

Upisi u e radnu knjižicu

Da

Uvjeti za upis

  • posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1* HKO-a (* Razina 1 je osnovno obrazovanje),
  • važeća sanitarna knjižica,
  • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za PRIPREMU JEDNOSTAVNIH SLANIH JELA.

Cijena

3.000,00 €

HZZ VAUČER za obrazovanje pokriva iznos u cijelosti.

Ponudu za vaučer zatražite na upisni@pou.hr.

Za izdavanje ponude potrebni su nam vaši osobni podatci i to: ime i prezime, adresa s osobne iskaznice, poštanski broj i mjesto, vaš OIB i e-mail.

Potrebne isprave

Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):

  • preslika javne isprave o završenoj zadnjoj kvalifikaciji (svjedodžba/diploma),
  • preslika domovnice,
  • preslika rodnog lista,
  • važeća sanitarna knjižica,
  • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za PRIPREMU JEDNOSTAVNIH SLANIH JELA,
  • HZZ ugovor o dodjeli vaučera za obrazovanja (ako plaćate putem vaučera),
  • upisnica i ugovor o obrazovanju.

Mogućnost plaćanja

  • HZZ VAUČEROM za obrazovanje,
  • karticama Maestro i Visa ZGB, ESB, PBZ  Premium VISA i DINERS do 12 rata, Maestro i VISA Privredne banke do 24 rate,
  • u cijelosti gotovinom ili debitnim karticama odmah kod upisa u program,
  • uplatom na žiro račun na temelju naloga za plaćanje.

Trajanje programa

1275 sati.

NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE:

  • redovitom nastavom, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa  prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od  290 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 855 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 130 sati.

Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.

UVJETI STJECANJA PROGRAMA (ZAVRŠETAK PROGRAMA):

  • stečenih 51 CSVET boda
  • Uspješna završna provjera stečenih znanja, usmenim i/ili pisanim provjerama te provjera vještina polaznika, projektnim i problemskim zadatcima, a temeljem unaprijed određenih kriterija vrednovanja postignuća.

O završnoj provjeri vodi se zapisnik i provodi ju tročlano povjerenstvo.

Svakom polazniku, nakon uspješno završene završne provjere, izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela.

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

01 6003 000

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr

Moglo bi vas zanimati