Priprematelj jednostavnih slastica | 38 CSVET bodova

Osposobljavanje
Turizam i ugostiteljstvo

O
Programu

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj JEDNOSTAVNIH SLASTICA (osposobljavanje, 38 CSVET boda)

Početak programa:

Završetak programa:

NAZIV MODULA - RAZINA / SKUPOVI ISHODA UČENJA (SIU)

SIGURNOST NA RADU - razina 4

  • SIU 1: Zaštita na radu, 1 CSVET

HIGIJENA U SLASTIČARSTVU - razina 4

  • SIU 2: Higijena u slastičarstvu, 2 CSVET

RADNE PROCEDURE U SLASTIČARSTVU  - razina 4

  • SIU 3: Radne procedure u slastičarstvu, 1 CSVET

NAMIRNICE U SLASTIČARSTVU I NJIHOVO SKLADIŠTENJE - razina 4

  • SIU 4: Namirnice u slastičarstvu, 3 CSVET
  • SIU 5: Skladištenje namirnica, ambalaže, gotovih i polugotovih proizvoda, 1 CSVET

PRIPREMANJE RADNOG MJESTA, UREĐAJA, OPREMA I ALATA ZA RAD U SLASTIČARSTVU - razina 4

  • SIU 6: Slastičarski inventar i uređaji, 2 CSVET
  • SIU 7: Pripremanje radnog mjesta, sredstava za rad, strojeva i uređaja, 2 CSVET

IZRADA JEDNOSTAVNIH SLASTICA OD RAZLIČITIH VRSTA TIJESTA - razina 4

  • SIU 8: Osnove izrade tijesta, 10 CSVET

IZRADA JEDNOSTAVNIH SLASTICA OD RAZLIČITIH VRSTA SMJESA - razina 4

  • SIU 9: Osnove izrade smjesa, 5 CSVET

OSNOVNE KREME, NADJEVI I SLASTICE OD VOĆA  - razina 4

  • SIU 10: Osnovne kreme, nadjevi i slastice od voća, 7 CSVET

UKRAŠAVANJE I SERVIRANJE JEDNOSTAVNIH SLASTICA - razina 4

  • SIU 11: Oblikovanje, ukrašavanje i serviranje jednostavnih slastica, 3 CSVET

ZBRINJAVANJE OTPADA U SLASTIČARSTVU - razina 4

  • SIU 12: Zbrinjavanje otpada, 1 CSVET

KOMPETENCIJE KOJE SE PROGRAMOM STJEČU:

  1. Izmjeriti i pripremiti namirnice prema recepturi i normativima
  2. Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
  3. Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
  4. Primijeniti postupke pečenja, kuhanja, zagrijavanja, smrzavanja i druge toplinske obrade slastica
  5. Koristiti adekvatne tehnike guljenja, usitnjavanja, mljevenja, rezanja, ribanja i usitnjavanja namirnica za upotrebu u slasticama
  6. Rezati i oblikovati slastice
  7. Puniti i ukrasiti slastice
  8. Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
  9. Održavati, skladištiti i pravilno deklarirati gotove slastičarske proizvode
  10. Koristiti namirnice biljnog i životinjskog podrijetla kod izrade slastica
  11. Skladištiti namirnice obzirom na vrstu namirnice
  12. Koristiti opremu i uređaje na siguran i ispravan način
  13. Adekvatno zbrinuti zdravstveno neispravne namirnice
  14. Koristiti postupke adekvatnog zbrinjavanje po okolinu štetnih materijala
  15. Poštivati postupke zaštite okoliša pri izradi slastica
  16. Poštivati zdravstvene, sigurnosne higijenske i druge propise povezane s hranom
  17. Održavati sigurno higijensko i pouzdano radno okruženje korištenjem adekvatnih postupaka održavanja osobne higijene i poštivanjem propisa o zaštiti na radu

Vrsta programa

Osposobljavanje

Upisi u e radnu knjižicu

Da

Uvjeti za upis

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1*HKO *(razina 1 je osnovno obrazovanje)
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za pripremu jednostavnih slastica

Cijena

2.665,21 €

HZZ VAUČER za obrazovanje pokriva iznos u cijelosti.

Ponudu za vaučer zatražite na upisni@pou.hr.

Za izdavanje ponude potrebni su nam vaši osobni podatci i to: ime i prezime, adresa s osobne iskaznice, poštanski broj i mjesto, vaš OIB i e-mail.

Potrebne isprave

Dokumenti potrebni za upis (uz predočenje originala):

  • preslika javne isprave o završenoj zadnjoj kvalifikaciji (svjedodžba/diploma),
  • preslika domovnice,
  • preslika rodnog lista,
  • važeća sanitarna iskaznica,
  • liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za pripremu jednostavnih slastica,
  • HZZ ugovor o dodjeli vaučera za obrazovanja (ako plaćate putem vaučera),
  • upisnica i ugovor o obrazovanju.

Mogućnost plaćanja

  • HZZ VAUČEROM za obrazovanje,
  • karticama Maestro i Visa ZGB, ESB, PBZ Premium VISA i DINERS do 12 rata, Maestro i VISA Privredne banke do 24 rate,
  • u cijelosti gotovinom ili debitnim karticama odmah kod upisa u program,
  • uplatom na žiro račun na temelju naloga za plaćanje.

Trajanje programa

950 sati.

NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE:

  • redovita nastava uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa u stvarnom vremenu.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 300 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 485 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od  165 sati.

UVJETI STJECANJA PROGRAMA (ZAVRŠETAK PROGRAMA):

  • Stečenih 38 CSVET boda
  • O završnoj provjeri vodi se zapisnik i provodi ju tročlano povjerenstvo.

Svakom polazniku, nakon uspješno završene završne provjere, izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slastica.

Prijavi se!

Nazovite nas besplatno na

01 6003 000

ili pošaljite upit e-poštom na adresu

upisni@pou.hr

Moglo bi vas zanimati